Performance Coaching

Performance coaching is een krachtige techniek om je potentieel te maximaliseren en efficiënter te worden in zowel je professionele leven als je sportprestaties. Deze vorm van coaching concentreert zich op het verbeteren van je bestaande vaardigheden door het identificeren, erkennen en ontwikkelen van je natuurlijke talenten binnen je werk of tijdens het sporten.

Performance Coaching vormt de kern van Vinish Coaching. Hoewel men vaak denkt dat het gaat om de absolute top bereiken in sport of werk, is dat een misvatting. De essentie van Performance Coaching is het maximaliseren van persoonlijke of teamprestaties in het huidige moment, zonder het nastreven van onhaalbare doelen. Inzet en je persoonlijke best doen, dat is het uiteindelijke doel van elke prestatie.

Het coachingstraject is ontworpen om je huidige situatie te optimaliseren en je in een zogenaamde FLOW* te brengen. Dit bereiken we door de talenten van jou en je omgeving te identificeren, erkennen en erop te vertrouwen, of het nu op het werk is of in de sport. Onze aanpak focust op het heden – we coachen niet per se voor resultaten, maar om het beste uit jezelf of je team te halen. Elk individu is uniek, en daarom brengt iedereen verschillende sterke en minder sterke competenties mee. Performance Coaching biedt een realistisch inzicht in iemands vaardigheden en keuzes, en helpt bij het vinden van de juiste balans tussen talent, werk, educatie, relaties en het persoonlijke leven.

Performance Coaching in Teams, creëert harmonie tussen eigen talent en de keuzes die je maakt. Elk persoon leidt zijn eigen unieke leven, niet dat van iemand anders. Het is tijd om nieuwe gemeenschapelijke doelen te ontdekken of nieuwe energie in je huidige groep te steken. Gemeenschappen zijn cruciaal, of dat nu je vrienden, familie, collega’s of teamgenoten zijn. Een harmonieuze groep heeft waardering voor ieders zwakke en sterke punten en handelt daarnaar. Deze gemeenschappen stellen geen onredelijke eisen; ze vragen slechts dat je je best doet. Een sterke groep kenmerkt zich door openheid, eerlijkheid en nieuwsgierigheid, staat klaar om zowel positieve als negatieve feedback te geven en schuwt het niet om moeilijke beslissingen te nemen.

*Flow: deze gemoedstoestand treedt op wanneer iemand volledig verdiept is in wat hij of zij doet. In deze toestand van ‘flow’ is men vol energie en volledig toegewijd aan de taak, met als resultaat een succesvolle uitvoering ervan. Mensen zijn in staat om boven hun gewoonlijke prestatieniveau uit te stijgen, waardoor ze sneller leren en tot nieuwe inzichten komen. De gedachtegoed over flow is voornamelijk ontwikkeld door de Amerikaanse psycholoog Mihaly Csikszentmihalyi, die als belangrijkste kenner van dit fenomeen wordt beschouwd. Bron: Wikipedia