MTB Clinic

Voor wie?

Hou je van fietsen ben je een natuurliefhebber en wil je iets meer opsteken over de techniek van het mountainbiken dan is de MTB Clinic van Vinish Coaching iets voor jou alleen, met je vrienden of collega’s.

Bij ons is een persoonlijke benadering essentieel en dat weerspiegelt zich in kleine groepen van slechts zes tot acht personen. Dit formaat stelt ons in staat om het unieke karakter van elke groep te bewaken en te zorgen voor beheersbaarheid. Bij een grotere vraag zetten we extra sessies op met toegevoegde trainers. Voor degenen die aarzelen of mountainbiken wel iets voor hen is, met name als ze voornamelijk ervaring hebben met fietsen op asfalt, willen we onderstrepen dat het zeker doenlijk is! Onze sessies starten met oefeningen om de fietsvaardigheid op te bouwen, waarna er een route wordt gekozen die recht doet aan ieders niveau. Het is een uitdagende ervaring die vaak tot nieuwe inzichten leidt; de veelzijdigheid van mountainbiken verrast onze deelnemers keer op keer. De keuze is aan u: breng uw eigen mountainbike mee, of maak gebruik van een fiets uit ons aanbod.

Voor wie niet?

Mountainbike-enthousiastelingen weten dat de echte vreugde van hun sport niet alleen komt van de fysieke uitdaging, maar ook van de harmonie met de natuur. Het is van groot belang dat wij, als mountainbikers, dit respect tonen door ons strikt aan de paden te houden die met zorg en aandacht voor de natuurlijke leefomgeving zijn aangelegd. Wild rijden buiten deze paden verraadt een gebrek aan respect voor de flora en fauna waartussen we te gast zijn.

Bij Vinish Coaching begrijpen we dit maar al te goed. Ons aanbod is speciaal aangepast aan de mountainbike-liefhebber die zowel sportief uitgedaagd wil worden als in vrede wil coëxisteren met de omgeving. Onze routes zijn ontworpen om de natuurlijke habitat te respecteren, terwijl rijders alsnog de spanning van de tocht en de adembenemende uitzichten kunnen ervaren. We moedigen rijders aan om de stilte van de rustgebieden in acht te nemen, de pracht en praal van het landschap in zich op te nemen, en met elke pedaalslag deel uit te maken van een duurzame mountainbikecultuur.

Indeling van de dag

Duurt ongeveer 4 uur.

Start van de Dag met Koffie

Een nieuw avontuur begint altijd beter met een verse kop koffie.

Voorbereiden voor de Tocht

Trek de juiste kleding aan die comfort biedt voor de rit die komen gaat.

Introductie tot Mountainbiken

We nemen de tijd om de mountainbike te verklaren: het vinden van de juiste fietsmaat en de optimale rijpositie voor elke deelnemer.

Fietstocht naar de Bestemming

We zetten de theorie om in praktijk en trappen richting onze bestemming.

Techniek Training

Een serie van praktische oefeningen wacht op ons, waaronder remmen, schakelen en sturen. Iedereen krijgt de kans om vertrouwd te raken met de mountainbike op een speciaal parcours, ontworpen voor het oefenen op eigen tempo.

De Route Beleven

De uitgestippelde route staat garant voor een onvergetelijke ervaring.

Nagenieten met een hapje en een drankje

Na de inspanning ontspannen we samen met een welverdiend drankje en/of iets te eten.