Geweldige 3 nations wedstrijd in Oldenzaal

Op 30 en 31 maart markeerde MTB Havelte Racing Team hun debuut op het internationale toneel. Na maanden intensieve voorbereiding onder de vleugels van Vinish Coaching, was het team aanwezig bij de prestigieuze 3 Nations wedstrijd in Oldenzaal.

Op zaterdag toonden de 40+ masters en amateurs hun competitieve geest bij de start. Ruben, behorend tot de master 40+, domineerde de race van begin tot eind op een manier die getuigde van ware klasse. Zijn verschroeiende tempo was voor de concurrentie onhaalbaar, resulterend in een glorieuze eerste plaats. Het was met name zijn consistente prestatie en strategisch inzicht dat lof oogstte. Deze overwinning markeerde meteen de eerste triomf voor het team. Ook Yvar, uitkomend bij de amateurs, kende een ongelukkige startpositie, maar klom gedurende de race gestaag omhoog. Zoals bij Ruben was het zijn consistente rijstijl en uitstekende conditie die de aandacht trok. Door zijn toewijding en krachtsinspanning behaalde hij een knappe derde plaats.

Zondag was het wedstrijdmoment daar voor onze nieuwelingen Thomas, Steijn en Gijs, evenals voor junior Lars. Uit een peloton van honderd rijders, vertrok Steijn naar de 84e positie, Thomas naar de 64e en Gijs een veelbelovende 24e plaats. Hoewel hun inzet lovenswaardig was, is het duidelijk dat er ruimte voor verbetering blijft. De afgelopen winter opgebouwde basis was niet voldoende om consistent een hoge wedstrijdsnelheid vol te houden. Ook blijkt het wedstrijdtempo zwaar te vallen voor onze jonge renners. Het is aan de coaches van Vinish Coaching om deze aspecten te verbeteren. Gezien het potentieel van deze atleten, hebben we er alle vertrouwen in dat het slechts een kwestie van tijd is.

Lars had de uitdaging om zich in een uitgebreid startveld van maar liefst 115 renners te handhaven. De openingsronde verliep voor hem niet optimaal, maar hij vond snel zijn ritme terug. Tegen de tijd dat de finale ronde aanbrak, waren zijn energiereserves uitgeput, maar desondanks slaagde hij erin zijn 24ste positie vast te houden.

Geef een reactie